ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ                                                              ΧΑΡΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Η Λίμνη Πλαστήρα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή προσφέρονται για πολλές δραστηριότητες που μας φέρνουν πιό κοντά στη φύση και μας βοηθούν να διώξουμε τα άγχη της καθημερινότητάς μας. Δραστηριότητες περισσότερο ή λιγότερο έντονες, περισσότερο ή λιγότερο ακραίες, όλες όμως απολαυστικές.

Πάμε παρέα να ενημερωθούμε για τις δυνατότητες που μας προσφέρονται και ας κάνει ο καθένας τις επιλογές του. Στη Λίμνη Πλαστήρα, σε οργανωμένες παραλίμνιες εγκαταστάσεις, μπορούμε να κάνουμε canoe-kayak, υδροποδήλατο ή βόλτα με πιρόγα, παρατηρώντας το τοπίο και τις ομορφιές της Λίμνης εκ των έσω, αφήνοντάς τη να μας ταξιδέψει σ’ ένα περιβάλλον ησυχίας και γαλήνης που μόνο τα ψαροπούλια απολαμβάνουν. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις ικανότητές μας στην τοξοβολία ή να επιλέξουμε ιππασία για χαλάρωση. Αλλωστε δε μας δίνεται συχνά η ευκαιρία να κάνουμε βόλτα με άλογο απολαμβάνοντας τις ομορφιές της φύσης.

Μια επίσης ξεχωριστή εμπειρία είναι και το ποδήλατο βουνού (mountain bike) που μπορούμε να απολαύσουμε στο δίκτυο διαδρομών που έχει δημιουργηθεί στη Λίμνη Πλαστήρα γι’ αυτό το σκοπό, μέσα σε δάση βελανιδιάς αλλά και δίπλα στη Λίμνη. Το χειμώνα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε σκι στο μικρό και χωρίς σημαντική υποδομή χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται στη θέση ‘’Καραμανώλη’’.

Οι δραστηριότητες όμως δεν τελειώνουν εδώ. Η ευρύτερη περιοχή μας προσφέρει ένα πλήθος από ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές, μικρότερες ή μεγαλύτερες, ευκολότερες ή δυσκολότερες, που μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα με τις δυνατότητές μας. Για τους λάτρεις και τους γνώστες του αθλήματος, υπάρχουν πίστες αεραθλητισμού που μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους τρέλα.

Επίσης στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο - ορειβατικό καταφύγιο. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα μια διανυκτέρευση ορειβατικό καταφύγιο , αρκεί να υπάρχει καλή παρέα, κρέατα για ψήσιμο, και διάθεση να περάσουμε μια νύχτα μακριά από τις ανέσεις του ξενοδοχείου.

Τελευταίο αφήσαμε το φιλήσυχο και χαλαρωτικό ψάρεμα, το οποίο επιτρέπεται από την όχθη και μόνο με καλάμι. Από την άνοιξη και μετά θα δείτε πλήθος επίδοξων ψαράδων σε διάφορες περιοχές της Λίμνης να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους χόμπυ, τον καθαρό αέρα, την ομορφιά του τοπίου και συχνά να φεύγουν με γεμάτα τα καλάθια τους από νόστιμα και φρέσκα ψάρια της Λίμνης Πλαστήρα

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΥΝΟΥ

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΥΝΟΥ ή mountain bike, όπως και να το αποκαλέσουμε αποτελεί τη νέα πρόκληση για τον επισκέπτη της λίμνης. Στην περιοχή θα βρούμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για ν' απολαύσουμε τις ατέλειωτες - με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας - διαδρομές, στους δρόμους πλάι στη λίμνη, στο γεμάτο έλατα και βελανιδιές δάσος, στο βουνό όπου έμπειροι οδηγοί αναλαμβάνουν την περιήγηση του επισκέπτη.
Πληροφορίες από τον Δημήτρη Χαραλαμπίδη (TAVROPOS, τηλ.24410-92552) που θα είναι κοντά σας, σε κάθε μικρή και μεγάλη τούμπα.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ   

 Οργανωμένοι χώροι για σκοποβολή υπάρχουν στο χωριό Ρούσσο, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την Καρδίτσα, και στη Νεράιδα στην περιοχή της λίμνης. Ο σκοπευτικός σύλλογος θα σας δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες(υπεύθυνος Κώστας Θωμόπουλος, Δημαρχείο Νεβρόπολης, τηλ. 24410 92987 ,   92931-2).                     

 

Ιππασία
Πληροφορίες Τηλ. 24410 92855, 6945-593807
Υπεύθυνος Ιππικού Τουρισμού Χρήστος Ζαμπέτας, τηλ. 24410 92855    

 

ΠΡΑΤΗΡΙΑ  ΒΕΝΖΙΝΗΣ 

                                                                      ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ- ΠΡΑΤΗΡΙΟ JETOIL   

                                                                            KΡΥΟΝΕΡΙ-ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΚΟ

                                                                   ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ- ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΕΚΟ-ΒΒ-SHEL  

ΦΘΗΝΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ


 

Page Views: #